Πάμε Ταξίδι

Ανοιξιάτικα city breaks στην Ευρώπη: Οι 15 καλύτεροι προορισμοί

Η άνοιξη είναι εδώ και το μυαλό πολλών τρέχει σε αποδράσεις και ταξίδια!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2024

Η άνοιξη είναι μια τέλεια εποχή για ένα city break στην Ευρώπη, καθώς ο καιρός είναι καλός, η φύση ανθίζει, ο ουρανός πιο καθαρός και παράλληλα δεν υπάρχουν τα πλήθη και η ζέστη του καλοκαιριού.

Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί στην Ευρώπη που η Άνοιξη τους πάει πολύ… Εδώ συγκεντρώσαμε τους 15 καλύτερους που είναι στη λίστα των European Best Destination ως οι καλύτεροι για ανοιξιάτικα ταξίδια το 2024.

Οι καλύτεροι προορισμοί για να επισκεφτείτε στην Ευρώπη αυτή την άνοιξη !

Ο χειμώνας έφυγε (ή έστω φεύγει σιγά σιγά…) και έρχονται ηλιόλουστες μέρες. Τα δέντρα είναι ανθισμένα, η ατμόσφαιρα πιο χαλαρή και η διάθεση περισσότερο ανεβασμένη! Η άνοιξη είναι η τέλεια εποχή για να ανακαλύψετε τους πιο όμορφους ευρωπαϊκούς προορισμούς στην Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Κροατία ή την Ισπανία. Εδώ είναι συγκεντρωμένοι οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδι την άνοιξη!

dd7d13a8-city-32760-1682904a23f.jpg

Στάβανγκερ – Νορβηγία
Το Stavanger είναι ένας όμορφος προορισμός που βρίσκεται στη Νορβηγία. Είναι διάσημο ανάμεσα στους λάτρεις της πεζοπορίας και στους λάτρεις των πιο όμορφων τοπίων της Ευρώπης . Αν και δεν χιονίζει σχεδόν ποτέ στο Στάβανγκερ (σε σύγκριση με άλλες πόλεις της Νορβηγίας όπως το Μπέργκεν ), είναι τόσο ευχάριστο την άνοιξη με τα δέντρα ανθισμένα και τα όμορφα σπίτια φωτισμένα από τον ήλιο. Αν είστε τολμηροί, φορέστε τα παπούτσια πεζοπορίας και ξεκινήστε για να ανακαλύψετε το Kjerag που κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα μέρη πεζοπορίας στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές παραλίες στην περιοχή (κατά μήκος της ακτογραμμής του Jaeren) όπου είναι ιδανικά για παρακολούθηση πανίδας και χλωρίδας.

ireland-2402808_1280.jpg


Δουβλίνο – Ιρλανδία
Το Δουβλίνο , η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, είναι ακόμα πιο ζωντανή τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες μέρες με πολλά φεστιβάλ μουσικής και μαγειρικής, περιπάτους και εξερευνήσεις. Εάν έχετε την ευκαιρία να πάτε στο Δουβλίνο στις αρχές Ιουνίου, προτείνουμε το μεγαλύτερο φεστιβάλ κήπου της Ιρλανδίας “Bloom in the Park” στο πάρκο Phoenix, ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της πόλης στην Ευρώπη! Κλείστε ένα εισιτήριο εισόδου προτεραιότητας στο Guinness Storehouse στο Δουβλίνο ή μια ολοήμερη περιήγηση στο Giant’s Causeway από το Δουβλίνο.

BIARRITZ-SAN-SEBASTIAN.jpg


Σαν Σεμπαστιάν – Ισπανία
Το Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία είναι ένας ονειρεμένος προορισμός, ένα μοναδικό μέρος στον κόσμο. Η περιοχή έχει ισχυρή ταυτότητα, παραδόσεις, ποιότητα ζωής, σχέση με τη φύση και διαφορετικά στοιχεία. Το Σαν Σεμπαστιάν είναι τόσο παραδοσιακό όσο και μοντέρνο. Η γαστρονομία (με έμφαση αν όχι αποκλειστικότητα στα τοπικά προϊόντα) είναι πολύ ωραία με μια πινελιά νεωτερικότητας, δημιουργικότητας, ποίησης και φαντασίας. Είναι μοναδική εμπειρία εδώ! Εδώ θα ανακαλύψετε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους στον κόσμο (ίσως ο πιο όμορφος στην Ευρώπη), μια απίστευτη αρχιτεκτονική, υπέροχα μουσεία, έναν προορισμό για ψώνια , χώρους αναψυχής και ευεξίας. είναι ιδανικά για αξέχαστες διακοπές τόσο την άνοιξη όσο και όλο το χρόνο.

porto-343487_1280.jpg


Πόρτο – Πορτογαλία
Το Πόρτο είναι φανταστικό όλο το χρόνο! Έχει ξεχωρίσει τρεις φορές ως «καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός». Η πόλη, οι φιλικοί της κάτοικοι, θα σας μαγέψουν. Το Πόρτο κατατάσσεται μεταξύ των ασφαλέστερων πόλεων στον κόσμο. Κάντε μια βόλτα στα τυπικά και αυθεντικά στενά του. Η πόλη κατατάσσεται επίσης μεταξύ των πιο ρομαντικών προορισμών στην Ευρώπη . Χαρίστε, αν μπορείτε, στον εαυτό σας μια επισκόπηση του Πόρτο με ελικόπτερο , ανακαλύψτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ίδρυμα Serralves , δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως το ” World of Discoveries ” ένα διαδραστικό μουσείο αφιερωμένο στους Πορτογάλους εξερευνητές. Κάντε κράτηση για τις καλύτερες δραστηριότητές σας , όπως μια κρουαζιέρα στις 6 γέφυρες στον ποταμό Douro, μια επίσκεψη στις κάβες κρασιών του Port ή μια ξενάγηση στην κοιλάδα Douro.

c8255616-ctry-233-17acbb8a536.jpg


Μοντρέ – Ελβετία
Το Montreux είναι παγκοσμίως γνωστό για την ποιότητα ζωής του, τον καθαρό αέρα, τα μαγευτικά τοπία του. Ο Φρέντι Μέρκιουρι έμεινε στο Μοντρέ στο τέλος της ζωής του για την ηρεμία του τόπου αλλά και για τη δουλειά (είχε χτισμένο εκεί ένα στούντιο ηχογράφησης). Το τελευταίο άλμπουμ των Queen “Made in Heaven” δημιουργήθηκε στο Μοντρέ. Το μέρος είναι επίσης γνωστό για το διάσημο Φεστιβάλ Τζαζ: το “Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρέ” που πραγματοποιείται τον Ιούλιο.

Netherlands_Fields_485130.jpg


Keukenhof – Lisse Ολλανδία
Το διάσημο πάρκο με λουλούδια Keukenhof είναι μια εξαιρετική εμπειρία στην Ολλανδία. “Keuken” σημαίνει “Κουζίνα” στα Ολλανδικά. Οι κήποι του κάστρου Teylingen ήταν οι κήποι της κουζίνας μιας κοντέσσας της Βαυαρίας τον 15ο αιώνα, εξ ου και το όνομα του “Keukenhof”, «ο κήπος της κουζίνας». Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά εκατομμύρια βολβοί προσφέρονται από τους παραγωγούς στους διαχειριστές του πάρκου όλο το χρόνο. Κάθε παρτέρι έχει γραμμένο το όνομα (brand) του κάθε παραγωγού και το μέρος όπου μπορείτε να αγοράσετε τους βολβούς. Αυτά τα μεγάλα χαλάκια λουλουδιών είναι υπέροχες διαφημίσεις για τους μεγαλύτερους παραγωγούς λουλουδιών σε όλο τον κόσμο.

146.jpg

Νήσος Κρκ – Κροατία
Η Κροατία με τα 1185 νησιά της είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες της Ευρώπης. Το νησί Krk είναι το αγαπημένο των ταξιδιωτών. Έχει μήκος 38 km και πλάτος 20 km και είναι ένας επίγειος παράδεισος, ΤΟ μέρος που πρέπει να είσαι την άνοιξη για αξέχαστες διακοπές στην Κροατία. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τοπίων στο νησί Krk: Μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά των λιμνοθαλασσών, να περπατήσετε στα όμορφα δάση, να εκπλαγείτε από τα τοπία, να σκαρφαλώσετε στα βουνά, να παρακολουθήσετε σπάνια είδη πουλιών και φυτών, να συναντήσετε φιλικούς ανθρώπους και να απολαύσετε πολύ καλό φαγητό! Το Krk απέχει μόλις 30 λεπτά από την όμορφη πόλη της Ριέκα.

Zadar-2.jpg

Ζαντάρ – Κροατία
Εκλεγμένο ως «Καλύτερος Ευρωπαϊκός προορισμός», το Ζαντάρ είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, των εκθαμβωτικών τοπίων και των όμορφων ηλιοβασιλέματος. Δεν μπορείτε να βαρεθείτε στο Ζαντάρ, μπορείτε να πάτε σε μια κρουαζιέρα με σκάφος και να ανακαλύψετε τα νησιά που βλέπει αυτή την όμορφη πόλη όπως το νησί Ugljan και να ανακαλύψετε τη γοητευτική πόλη Preko. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να ανακαλύψετε το Εθνικό Πάρκο Pltivice , στο οποίο έχει απονεμηθεί ο τίτλος του ομορφότερου εθνικού πάρκου στην Ευρώπη . Το Ζαντάρ είναι ένας τέλειος προορισμός για ένα οδικό ταξίδι στην Κροατία. Είναι το μέρος για να πάτε όλο το χρόνο και ιδιαίτερα την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες. Κάντε κράτηση στο ξενοδοχείο σας στην καλύτερη εγγυημένη τιμή στο Ζαντάρ καθώς και τις καλύτερες δραστηριότητές σας , όπως ένα ενεργό ταξίδι με ιστιοπλοΐα διάρκειας 4 ωρών.

hellas-394092_1280.jpg

Αθήνα – Ελλάδα
Η λίστα του European Best Destination με τους καλύτερους ανοιξιάτικους προορισμούς της Ευρώπης, περιλαμβάνει και τη χώρα μας και συγκεκριμένα την Αθήνα. Το αφιέρωμα γράφει μάλιστα ότι η Αθήνα είναι το μέρος που πρέπει να πας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Θα προσεγγίσετε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς, θα ανακαλύψετε τους φιλοσόφους του που έχουν σημαδέψει τον κόσμο και τον τρόπο σκέψης μας. Η Αθήνα είναι επίσης ένας τέλειος προορισμός για ψώνια και βόλτες μέρα ή νύχτα.

Ljubljana_shutterstock (17).jpg

Λιουμπλιάνα – Σλοβενία
Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι ένα όνειρο για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Δεν είναι μόνο ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη με τις μπαρόκ συνοικίες και τα αρ νουβό κτίρια, είναι επίσης ένας από τους καλύτερους προορισμούς για επίσκεψη την άνοιξη. Η Λιουμπλιάνα είναι ένας μοναδικός προορισμός στον κόσμο, όμορφος και πλούσιος όπως η Βιέννη , πολύχρωμος και ζεστός σαν πόλη της Μεσογείου. Η Λιουμπλιάνα είναι παραδοσιακή, ιστορική, μοντέρνα και δημιουργική.

prague-3772986_1280.jpg

Stari Grad – Κροατία
Το Stari Grad είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης (2.400 ετών!). Είναι επίσης ένας από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO για την ποιότητα των τοπίων του. Αυτή η πόλη, που δημιουργήθηκε από τους Έλληνες, είναι ένα από τα κοσμήματα του τουρισμού στην Κροατία στις μέρες μας. Ελάτε να ανακαλύψετε το Stari Grad την άνοιξη, κάντε τις καλύτερες δραστηριότητες στο Hvar , όπως μια μονοήμερη επίσκεψη στα καλύτερα του νησιού και ένα τοπικό δείπνο!

thames-541456_1280.jpg

Λονδίνο – Ηνωμένο Βασίλειο
Το Λονδίνο θα είναι πάντα μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Ευρώπης. Γιατί; Ίσως επειδή είναι πολυπολιτισμικό. θα συναντήσετε ντόπιους που ντύνονται με εκκεντρικά ρούχα στο Λονδίνο αλλά και εξαιρετικά σοβαρούς ανθρώπους που εργάζονται στο «City» και είναι ντυμένοι με κοστούμι. Κάποιες γειτονιές είναι αφιερωμένες στη μόδα, άλλες σε οπαδούς των αλτερμονδιαλιστών, κάποιες είναι ρομαντικές, όπως η περίφημη περιοχή του Νότινγκ Χιλ που κατατάσσεται μεταξύ των « καλύτερων κινηματογραφικών τοποθεσιών στην Ευρώπη ». Κάντε κράτηση για τις καλύτερες δραστηριότητές σας στο Λονδίνο, όπως μια περιήγηση στο στούντιο της Warner Brothers, μια επίσκεψη στο Tower Bridge ή μια περιοδεία “Jack the Ripper” στο London East End.

monaco-3416339_1280.jpg

Μόντε Κάρλο – Μονακό
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να φανταστούν ότι το Μόντε Κάρλο είναι ένας προορισμός… bling-bling. Δεν είναι! Το Μόντε Κάρλο είναι πλούσιο σε ιστορία και κληρονομιά, είναι μοναδικό στον κόσμο! συνδυάζει αναψυχή, επιχειρήσεις, ψυχαγωγία, τυχερά παιχνίδια, χαλάρωση, ευεξία, γαστρονομία και οικολογία. Το Μόντε Κάρλο είναι μια εξαιρετική πόλη για να ανακαλύψετε αυτή την άνοιξη.

plovdiv-1613984_1280.jpg

Φιλιππούπολη – Βουλγαρία
Το Plovdiv (γνωστή ως Φιλιππούπολη) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Η πόλη είναι δυναμική και είναι μια από τις πιο trendy πόλεις της Ευρώπης εδώ και μερικά χρόνια. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Plovdiv επιλέχθηκε ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το Plovdiv είναι μια πόλη ιστορίας, αρχιτεκτονικής με τα περίφημα αρ νουβό σπίτια, μια πόλη της γαστρονομίας και του κρασιού. Ανακαλύψτε τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε στη Φιλιππούπολη!

bridge-4230946_1280 (1).jpg

Άμστερνταμ – Ολλανδία
Το Άμστερνταμ επισκέπτονται εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο. Η πόλη είναι τόσο όμορφη το καλοκαίρι, αλλά πολύ πιο ήσυχη, πιο ευχάριστη και λιγότερο ακριβή την άνοιξη. Ελάτε να ζήσετε και να ανακαλύψετε το Άμστερνταμ ως ντόπιοι, σε low season, από τον Απρίλιο έως τα τέλη Ιουνίου και να “κακομάθετε” τον εαυτό σας με τα καλύτερα του Άμστερνταμ , όπως μια βόλτα στα διάσημα κανάλια του, μια επίσκεψη στο μουσείο Βαν Γκογκ ή μια 3ωρη ξενάγηση με ποδήλατο στο ιστορικό Άμστερνταμ.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close